Teksten

Zelf schreef ik in één van mijn columns op haast Brilachtige wijze: “… Gisteravond was het weer laat. Kwart over drie. Zeg maar hartstikke stil.nl.  Mijn hoofd rustte net uit toen er pal onder mijn raam nog even iets liefs en leuks voorbij kwam. Een stelletje als toetje van de nacht. Giebelend en giechelend. Net verliefd. Op weg naar nog meer giebelen en nog meer giechelen. Met als grande finale natuurlijk de lakens, het bloot en alles wat daarna komt. Die hebben het eerste vogeltje nog gehoord dat van elke nacht een dag maakt…”

In de afgelopen 40 jaar heb ik tientallen brochures, interviews, inleidingen, toespraken, voorstellingsteksten, jaarverslagen, beleidsnota’s, scenario’s en voice-overs geschreven. Deels in de reclame. Deels in de wereld van het theater. Daarnaast heb ik tientallen columns en gedichten gemaakt.

Klik door naar:

Columns van Freek
Gedichten van Freek
Brochures (fotocollage?)
Interviews (fotocollage?)
Inleidingen (fotocollage?)
Websites – doodgewone zaken, de verhalenwinkel

Spreken

Ik kan goed schrijven. Daarnaast beschikt ik over een mooie spreekstem. Zeg ik niet zelf, maar zeggen anderen. Mijn stem kan de stem zijn die een commercial inspreekt of de voice-over zijn van een nieuwe bedrijfsfilm. Of van een documentaire of een mooi luisterboek.

Graag nodig ik u uit om even te luisteren naar enkele voorbeelden. Dit in de prettige wetenschap dat ik de teksten voor dit soort uitingen ook kan schrijven.

Klik op de link is luisteren …

https://www.devierdewand.nl/reclamespot.mp3

+ oefenvoorbeelden

Schrijfcursus

Naarmate ik ouder word, vind ik het in toenemende mate belangrijk om mijn kennis en ervaringen door te geven aan de jongere generatie. Dit doe ik o.a. met mijn cursus ‘Krachtig Schrijven’ die speciaal bedoeld voor marketing- en publiciteitsmedewerkers in zowel de culturele- als de commerciële sector.

In deze cursus, die ik één op één geef, leer ik cursisten om vooral concreet te schrijven. Valkuilen te omzeilen en verrassende invalshoeken te kiezen. Zonder overbodige poespas en onnodige ballast. Deze bijzondere aanpak levert resultaat op omdat A. improductieve schrijfgewoontes worden afgeleerd en B. een al aanwezig talent wordt gestimuleerd.

Klik door naar cursussen

Referenties (o.a. column Henry Bar)