Inleidingen

Inleidingen

Het schrijven van een inleiding is componeren met woorden. Het is de prelude van alles wat nog gelezen moet worden. Alleen bij de juiste toon wordt het hele concert beluisterd. Dit geldt ook voor het houden van een goede toespraak, al gaat het dan om luisteren in plaats van lezen.

Hieronder treft u een voorbeeld aan van een luisterrijke inleiding.

Bijzondere plek

Een theaterpodium is een bijzondere plek.

Binnen een speelvlak ter grootte van een flink klaslokaal gaan mensen dood. Komen liefdes tot leven. Worden oorlogen uitgevochten. Ruzies beslecht. Worden kwinkslagen gemaakt. Pal voor je ogen gaat Hamlet op zoek naar de mooie Ophelia. Dansen er prachtige witte zwanen op spitzen. Maakt een cabaretier grappen waardoor de hele zaal buldert van de lach. En dat allemaal tussen kwart over acht en een uur of half elf. Tenzij er natuurlijk een matinee is.

Elk seizoen ontvangt Theater ’t Voorhuys zo’n 600 artiesten uit binnen- en buitenland. Elk seizoen sjouwen zo’n 250 technici het decor uit de vrachtwagen. Om het na afloop weer af te breken en in te laden. Op weg naar het volgende theater. In totaal wordt er 3000 kubieke meter aan decor ‘verhuisd’ om u te laten genieten van musicals, toneelstukken, cabaretproducties, dansvoorstellingen en concerten.

Elke avond zorgen 72 lampen er voor dat acteurs, musici en dansers mooi in het licht komen te staan. Als alle lampen voluit branden, draaien er bij wijze van spreken 30 wasmachines op volle toeren. Als dank voor de geleverde prestatie worden na het slotapplaus jaarlijks zo’n 300 bossen bloemen uitgedeeld.

Komend seizoen kunt u dankzij het podium van ’t Voorhuys luisteren naar muziek uit Mexico. Hardlopen met de cabaretier Dolf Janssen. Kennismaken met de familie Brontë. Genieten van de Palingvissers, een parodie op de Parelvissers. De vuile was buiten hangen met Mrs. Einstein. Griezelen om de Spooktrein. Zandtoveren in Afrika. Swingen op Cuba. En bedrogen worden bij Rob & Emiel.

U kunt verliefd worden op Dorus, de liefste zwerver van Nederland. Slenteren door de nauwe straatjes van Lissabon met de fado’s van Christina Branco. Lachen om Jon van Eerd die bij de Koningin op het matje moet komen. Gillen bij The Beatles. En met elkaar het 25 jarige jubileum vieren van Hans Liberg. En dat allemaal dankzij die bijzondere plek van 11 meter breed en 10 meter diep. Het podium van Emmeloord.

Namens bestuur en medewerkers van Theater ’t Voorhuys hartelijk welkom.

Joke van de Grootevheen
Directeur

Top